FEI Endurance European Championship 2023 Ermelo

KNHS Nederlands Kampioenschap Endurance 2023 in september te Ermelo

Op zaterdag 9 september vindt het KNHS Nederlands Kampioenschap Endurance plaats vanaf het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo.

Op zaterdag 9 september vindt het KNHS Nederlands Kampioenschap Endurance plaats vanaf het Nationaal Hippisch Centrum te Ermelo.

Endurance is een discipline van de paardensport die dicht bij de natuurlijke levenswijze van paarden komt. Rondzwerven in het wild, de kudde bijeenhouden en vele kilometers afleggen. De 30 kilometer per dag die een paard van nature aflegt, zijn door ruiters en trainers op het hoogste niveau van onze sport uitgebreid tot een indrukwekkende 100 tot 160 kilometer in één dag. De routes die de paarden en ruiters te wachten staan op zaterdag 9 september, voorzien in de natuurlijke behoefte van het paard om uitgedaagd te worden, in de natuur te bewegen en samen te werken met soortgenoten.

Het kampioenschap maakt gebruik van het handicap-systeem. De Nederlandse deelnemer die als eerste de finish bereikt op de CEI3* 160 km, wordt beloond met de gouden medaille. De eerste Nederlandse deelnemer op de CEI2* 120 km verdient het zilver, terwijl de beste Nederlandse deelnemer op de CEI1* 100 km met trots de bronzen medaille ontvangt. Mocht er geen finishers of deelnemers zijn op de 160 km, dan wordt het goud toegekend aan de eerste finisher op de 120 km. In het geval van geen finishers of deelnemers op de 120 km, zullen goud, zilver en brons worden uitgereikt aan de eerste drie finishers op de 100 km. Dit bijzondere kampioenschap vindt plaats onder de voorwaarde dat er minimaal 8 Nederlandse deelnemers zijn op de diverse afstanden, zonder onderscheid te maken tussen jeugd en senioren.

Op donderdag 7 september organiseert dezelfde organisatie het FEI Endurance European Championship 2023 in Ermelo over 160km. Het motto van de organisatie: “Horse Comes First”. Zoals de organisatie omschrijft: “We zijn bevoorrecht om dagelijks met paarden te werken, om het beste in hen naar boven te halen terwijl zij hetzelfde voor ons doen. De liefde voor het paard verbindt ons, ruiters, trainers, verzorgers en dierenartsen.”

Don’t Stop Here

More To Explore

Endurance is for everyone

Written by Jacob Melissen Of all equestrian disciplines, endurance is still the least known. That’s a shame because it is one of the only equestrian